Skispullen opslaan – Hier moet je aan denken

Het winterseizoen is niet compleet zonder avontuurlijke dagen op de pistes. Maar wat doe je met je skispullen als het seizoen ten einde loopt? Op de juiste manier je skispullen opslaan is belangrijk om ervoor te zorgen dat je ski’s, snowboards, en andere benodigdheden in topconditie blijven voor het volgende winterse avontuur.

 

Waarom maakt het uit hoe je je skispullen opslaat?

Je skispullen op de juiste manier op te slaan heeft verschillende voordelen:

 

1. Je voorkomt beschadigingen:

Door skispullen juist op te slaan verminder je het risico op beschadigingen zoals roestvorming op ski-randen, uitdroging van laarzen en vervorming van snowboards.

 

2. Je hebt langer plezier van je skispullen:

Het goed opslaan van skispullen helpt bij het behouden van de kwaliteit van het materiaal. Scherpe randen van ski’s en de flexibiliteit van snowboards blijven beter behouden wanneer ze goed opgeslagen worden. Daar wordt je skivakantie een stuk leuker van.

 

3. Je bespaart geld

Als je goed je skispullen opslaat verminder je dus het risico op beschadigingen en verleng je de levensduur van je ski’s, snowboards, laarzen en andere benodigdheden. Dit bespaart je geld op de lange termijn.

 

Tips voor skispullen opslaan:

 

1. Maak je skispullen goed schoon en droog

Zorg ervoor dat alle skispullen grondig worden gereinigd en volledig droog zijn voordat je ze opbergt. Dit voorkomt schimmelvorming en roest. Haal de binnenschoen uit je skischoenen en laat deze apart drogen (niet op de verwarming).

2. Ski’s en snowboards goed bewaren

Bewaar ski’s en snowboards op een koele, droge plaats, bij voorkeur rechtopstaand of liggend, en vermijd direct zonlicht. Gebruik beschermhoezen om ze te beschermen tegen stof en krassen.

Bindingsinstellingen: Laat de spanning op de bindingen van je ski’s los. Zo behoud je veerkracht en voorkom je vervorming.

Schoenen en laarzen bewaren: Maak skischoenen en snowboardlaarzen schoon en droog ze volledig. Bewaar ze in een goed geventileerde ruimte op kamertemperatuur om uitdroging en vervorming te voorkomen.

 

3. Doe een onderhoudsbeurt voor je de skispullen opslaat

Soms is er eerst onderhoud nodig voor je je spullen opbergt. Dingen als het slijpen van randen, waxen en reparaties kunnen het best vóór de opslag worden gedaan.

 

Geen plek om je skispullen op te slaan?

Skispullen kunnen best wat ruimte in beslag nemen. Helemaal als je thuis niet zoveel opslagruimte hebt of de omstandigheden niet ideaal zijn om de spullen zo lang mogelijk te behouden.

Bij Storage A2 huur je voor een klein bedrag al opslagruimte. Zo kan je al je spullen droog en veilig opslaan. Onze ruimtes zijn perfect geschikt voor skispullen opslaan en je kiest zelf hoeveel ruimte jij nodig hebt.

 

contact opnemen met mini opslag obdam

Contact

Neem contact op met STORAGE A2

A:  Van Voordenpark 22, 5301 KP ZALTBOMMEL
T:   0418 – 74 56 64
M:  info@storagea2.nl
W:  www.storagea2.nl
FAQ: veelgestelde vragen