Checklist: Kerstboom opbergen

De feestdagen zijn voorbij en het is tijd om je kerstboom op te bergen tot het volgende jaar. Met deze handige checklist kerstboom opbergen weet je zeker dat je niets vergeet. Zo gaat hij langer mee en kan je volgend jaar weer genieten van een mooie boom.

 

1. Voordat je de kerstboom opbergt: schoonmaken

Voordat je je kerstboom opbergt, is het belangrijk om hem schoon te maken. Verwijder stof, vuil en eventuele naalden. Je kan hiervoor een stofzuiger met zachte borstel gebruiken.

 

2. Haal de kerstboom uit elkaar

Haal de versieringen, lichtjes en ornamenten uit de kerstboom. Haal de takken er voorzichtig uit en markeer ze indien nodig, zodat je weet welke tak waar hoort.

 

3. De kerstboom opbergen in een opbergtas

Zo zorg je ervoor dat je de kerstboom veilig op kan bergen en beschermt tegen stof en vocht. De kerstboom opbergen doe je het liefst in een tas die groot genoeg is voor je boom. Je kan hiervoor ook een speciale kerstboomtas kopen, maar een oude dichte tas is natuurlijk ook goed.

 

4. Wikkel de lichtjes om een stuk karton

Wikkel de kerstverlichting zorgvuldig om een kabelhaspel of een stuk karton om klitten en knopen te voorkomen. Plaats de verlichting in een aparte zak of doos zodat het niet in de war raakt met andere decoraties.

 

5. Bewaar ornamenten in plastic containers

Kwetsbare kerstornamenten kan je het beste in plastic containers met afsluitbare deksels bewaren. Zorg dat ze niet ingedeukt kunnen worden en dat er weinig ruimte om te schudden is. Je kan kartonnetjes tussen de ornamenten plaatsen om schade te voorkomen.

 

6. Bescherm de standaard

Ook als je een kunstkerstboom hebt, is het belangrijk om de stam of standaard goed te beschermen. Wikkel de standaard in oude kranten of doe hem in een doosje om te voorkomen dat deze beschadigd raakt of vervormt.

 

7. Kerstboom opbergen op een koele, droge plek

De kerstboom opbergen doe je het liefst op een koele, droge plaats, bij voorkeur in een schuur of opslagruimte. Vermijd vochtige omgevingen om schimmel- en schimmelgroei te voorkomen. Door de kerstboom uit het zonlicht te houden voorkom je dat de kleuren veranderen.

 

8. Markeer je opbergdozen

Zorg ervoor dat je dozen en tassen duidelijk zijn gemarkeerd met de inhoud, zodat je volgend jaar gemakkelijk alles terug kunt vinden.

 

 

Geen ruimte om je kerstboom op te bergen?

Als je thuis geen geschikte ruimte hebt om je kerstboom en decoraties op te bergen, hoef je je geen zorgen te maken. Bij Storage A2 kan je veilig en droog je kerstboom opbergen.

Onze opslagboxen zijn ideaal voor het bewaren van seizoensgebonden items zoals kerstbomen, decoraties en meer. Bovendien heb je 24/7 toegang toe je spullen en zijn je spullen altijd goed beveiligd.

Reserveer vandaag nog je opslagruimte online of neem contact met ons op voor meer informatie.

contact opnemen met mini opslag obdam
contact opnemen met mini opslag obdam

Contact

Neem contact op met STORAGE A2

A:  Van Voordenpark 22, 5301 KP ZALTBOMMEL
T:   0418 – 74 56 64
M:  info@storagea2.nl
W:  www.storagea2.nl
FAQ: veelgestelde vragen